INTERVIEW RENÉ KERKHOVE – DIRECTEUR O2 COMMUNICATIE

Wat zoek jij in een kantoorruimte?

Aantrekkelijk zijn voor jong, creatief talent was volgens René van O2 Communicatie een van de belangrijkste redenen om bewoner te worden van Creative Valley. Hoe hij hier nu over denkt en wat The Way We Work Today voor hem betekent? Dat lees je in het vijfde interview uit de reeks.

Hey wat doe jij eigenlijk? 

Ik ben de directeur van O2 Communicatie. Wij zijn een creatief communicatieadviesbureau.

Hoe zou je de mensen binnen Creative Valley omschrijven? 

Ik vind het fijn dat de mensen binnen Creative Valley allemaal zo gastvrij zijn en ik me bij binnenkomst gelijk welkom voel. Ik vind het vooral belangrijk dat dat voor mijn relaties en klanten die hier komen ook zo is. Dat geeft een heel gerust gevoel. Ik ben er, doe mijn ding en ondertussen weet ik dat alles goed verzorgd en geregeld wordt. Dat is heel fijn.

Creative Valley staat voor verbinding, wat betekent verbinding voor jou in deze tijd? 

In deze tijd is het belangrijk om elkaar te zien en om samen te zijn, als het niet anders kan, dan op afstand. Het mooie van Creative Valley is dat je nooit alleen bent. We zijn lang niet altijd met z’n allen op kantoor, maar zelfs als je alleen bent, zijn er andere mensen om je heen. We hebben een fijne studio vlakbij de Brasserie, waar altijd mensen zijn en reuring is. Dat is voor mij heel belangrijk. Want, als je thuis gaat zitten dan zakt de energie. Ik kom echt naar mijn werk om weer energie bij te tanken. Dat is heerlijk.

Waarom heb je voor Creative Valley gekozen als locatie voor jullie kantoor? 

De belangrijkste reden om voor Creative Valley te kiezen was destijds om aantrekkelijk te zijn voor jong, creatief talent. Dat is de rationele gedachte geweest achter de keuze en inmiddels, nu we hier ruim een jaar zitten, weten we dat Creative Valley veel meer biedt dan dat. Inmiddels genieten we er zelf ook iedere dag van. Er is een hoop extra bij gekomen.

2020 was een gek jaar. Wat heb jij van dit jaar geleerd? 

Je moet het niet alleen willen doen. Je kunt het ook niet alleen. Dit jaar merk je dat meer dan andere jaren. Het is overal stiller, thuis en bij Creative Valley. Toch heb je hier nog mensen om je heen, verbinding en sociale contacten. Wij zijn een bedrijf dat veel moet samenwerken en doen dat nu veel via videobellen, maar je merkt dat dat een andere energie oplevert dan wanneer je elkaar wel ziet. Dus mijn tip is, blijf elkaar ontmoeten. Dat is niet wat meneer Rutte zegt, maar als je het verstandig en op afstand doet, wat hier heel goed kan, is ontmoeten en elkaar in de ogen kunnen kijken ontzettend belangrijk.

Wat voor positiefs neem je mee naar volgend jaar? 

2020 was een stevig jaar voor iedereen. Wat ik meeneem naar 2021 is dat je door moet gaan en moet knokken. We zien dat alle bewoners van Creative Valley bezig zijn met hoe ze hieruit gaan komen, hoe ze door moeten gaan. Wij zijn nu aan het investeren in de toekomst en verder vooruit aan het kijken. De noodzaak van dit jaar maakt dat alleen maar groter, wat ook iets moois is.

Wat vind je het allerfijnste plekje van Creative Valley? 

Dat is moeilijk te zeggen. Ik zit het lekkerste in m’n eigen plek in mijn eigen studio, daar voel ik me echt thuis. Het voelt behaaglijk, veilig en vertrouwd. Onze studio zit vlak naast de brasserie, wat ook een lekkere plek is om in te zitten. Voor corona kwamen vaak klanten langs en dan gingen we daar lekker lunchen. Dus ja, mijn favoriete plek is onze studio en de brasserie. En de bar is ook een leuke plek…

Wat betekent The Way We Work Today voor jou? 

Als ik kijk naar wat belangrijk is in hoe het team werkt, dan is dat vrijheid. Ik heb hier vrijheid, omdat door Creatve Valley wordt ontzorgd. Naast mijn eigen werk hoef ik nergens anders aan te denken. Dat was voordat we hier zaten heel anders. Toen moest ik een hoop huisvesting en facilitaire dingen regelen en was ik veel meer bezig met sfeer, sociale binding enzovoort. Dat wordt nu opgevangen door het team van Creative Valley. Dat vrije gevoel wil ik ook binnen ons eigen team hebben. Dat ieder met z’n eigen taak bezig kan zijn, in de wetenschap dat een ander de rest doet. Als je je daar vrij in voelt dan is dat voor mij The Way We Work Today.

EFFECTIEF VERGADEREN: HOE MAAK JIJ JOUW VERGADERING ZO EFFICIËNT MOGELIJK?

Stel je voor dat je aan een vergadering deelneemt waar iedereen enthousiast is, meningen gemakkelijk worden uitgewisseld, besluiten worden genomen, verantwoordelijkheden worden verdeeld en waar iedereen het gevoel heeft dat ze daadwerkelijk een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Dit is wat je kunt verwachten bij effectieve vergaderingen. Maar hoe organiseer je zo’n effectieve vergadering? Geen zorgen, in dit blog vindt je genoeg praktische tips om jouw vergadering nog efficiënter te maken.

Lees meer »

LA GRANDE FINALE!

Een compilatie van de leukste stukjes én bloopers uit de interviews met onze bewoners en collega’s. We willen iedereen die heeft meegewerkt bedanken, en geven een speciaal bedankje aan Orange Films. We hebben genoten!

Lees meer »

INTERVIEW HANK DE REIJDT – EIGENAAR VAN ART COMPANY

Eten is voeding voor de maag, kunst is voeding voor de ziel. Daarom staat, hangt en ligt Creative Valley vol met bijzondere werken van hedendaagse kunstenaars. In het zevende interview vertelt Hank de Reijdt, eigenaar van Art Company, hoe én waarom zijn bedrijf al ruim 25 jaar bedrijven verfraaid met hun uitgebreide collectie van 50.000 kunststukken.

Lees meer »

INTERVIEW RENÉ KERKHOVE – DIRECTEUR O2 COMMUNICATIE

Aantrekkelijk zijn voor jong, creatief talent was volgens René van O2 Communicatie een van de belangrijkste redenen om bewoner te worden van Creative Valley. Hoe hij hier nu over denkt en wat The Way We Work Today voor hem betekent? Dat lees je in het vijfde interview uit de reeks.

Lees meer »

INTERVIEW ANNE VAN ‘T HOOG – COMMERCIEEL MANAGER CREATIVE VALLEY

Wat is eigenlijk het concept van Creative Valley en hoe wordt dit ervaren door de bewoners? Wat is de gedachte achter Creative Valley? In een serie van acht interviews vertellen we alles wat je altijd al had willen weten over het concept, de sfeer en de ervaringen van bewoners en medewerkers.

Het eerste interview is met Anne van ’t Hoog, Commercieel Manager van Creative Valley. We interviewen Anne over het concept. Hoe onderscheidt Creative Valley zich? Wat betekent de slogan van ‘The way we work today’ voor haar?

Lees meer »