INTERVIEW HENK CHRISTOPHERSEN – DIRECTEUR FONDS 21

In het zesde interview uit de reeks legt Henk, directeur bij Fonds 21, uit welk effect fysiek bij elkaar komen heeft op de bedrijfscultuur, en wat verbinding in deze tijd voor hem betekent.

Hey Henk! Wat doe jij eigenlijk?

Ik ben Henk Christophersen en ik ben algemeen directeur bij Fonds 21. Fonds 21 is een ondernemend en maatschappelijk betrokken fonds. We ondersteunen ideële doelen die zijn gericht op kunst, cultuur, jongeren, maatschappij en educatie. Daarmee proberen we een positieve bijdrage te geven aan de samenleving van de 21e eeuw.

Hoe zou jij Creative Valley omschrijven?

Als ik Creative Valley zou moeten omschrijven, dan zou ik het omschrijven als een ontmoetingsplek waar je veilig en goed kan werken. Het is transparant en toegankelijk, eigenlijk waar we als Fonds 21 ook voor staan.

Creative Valley staat voor verbinding, wat betekent dat voor jou in deze tijd?

Verbinding betekent voor mij in deze tijd dat je de ontmoeting faciliteert. Dat kan zowel online zijn, maar ook de fysieke ontmoeting.

Is een werkplek voor jou belangrijk voor je bedrijfscultuur en om je mensen bij elkaar te houden?

De werkplek is belangrijk voor een bedrijf en bedrijfscultuur. Ik denk dat je heel veel dingen solitair zou kunnen doen. Maar, om de beste beslissingen maken, de beste adviezen te geven en te leren, moet je ook fysiek bij elkaar zijn. Dan gaat het namelijk ‘natuurlijk’. Het is daarom zeker nodig dat je eens in de zoveel tijd ook bij elkaar komt.

Wat neem je mee van 2020 naar 2021? 

De routine die we hebben gekregen om elkaar zowel online als offline te vinden, en dat het eigenlijk best makkelijk gaat. Ik heb geleerd van 2020 dat je het hybride werken vrij eenvouding in het hele werkproces kan inbouwen. Iets anders dat ik echt als positief ervaar, is de herwaardering die je doet van dingen die anders zo gewoon lijken. Bijvoorbeeld de nabijheid van anderen, wat ook wel heel erg fijn is.

Wat vind je het fijnste plekje van Creative Valley?

Wat als eerste in me opkomt is de brasserie, omdat ik het lunchmoment met collega’s altijd erg waardeer. Maar, m’n echte favoriete plek is onze werkplek hier bij Fonds 21. Het kantoor zit op de 4e verdieping aan het eind van de trap, dus aan the stairway to work heaven. Het is echt een hele fijne plek om te zijn.

Wat betekent ‘The Way We Work Today’ voor jou?

‘The Way We Work Today’ betekent voor mij dat je eigenlijk constant keuzes maakt over hoe je je resultaat qua werk wilt bereiken. Dat je dus nadenkt over dat je niet altijd hoeft te reizen om een ontmoeting te hebben, dat dat zowel op de werkplek kan als online.

EFFECTIEF VERGADEREN: HOE MAAK JIJ JOUW VERGADERING ZO EFFICIËNT MOGELIJK?

Stel je voor dat je aan een vergadering deelneemt waar iedereen enthousiast is, meningen gemakkelijk worden uitgewisseld, besluiten worden genomen, verantwoordelijkheden worden verdeeld en waar iedereen het gevoel heeft dat ze daadwerkelijk een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Dit is wat je kunt verwachten bij effectieve vergaderingen. Maar hoe organiseer je zo’n effectieve vergadering? Geen zorgen, in dit blog vindt je genoeg praktische tips om jouw vergadering nog efficiënter te maken.

Lees meer »

LA GRANDE FINALE!

Een compilatie van de leukste stukjes én bloopers uit de interviews met onze bewoners en collega’s. We willen iedereen die heeft meegewerkt bedanken, en geven een speciaal bedankje aan Orange Films. We hebben genoten!

Lees meer »

INTERVIEW HANK DE REIJDT – EIGENAAR VAN ART COMPANY

Eten is voeding voor de maag, kunst is voeding voor de ziel. Daarom staat, hangt en ligt Creative Valley vol met bijzondere werken van hedendaagse kunstenaars. In het zevende interview vertelt Hank de Reijdt, eigenaar van Art Company, hoe én waarom zijn bedrijf al ruim 25 jaar bedrijven verfraaid met hun uitgebreide collectie van 50.000 kunststukken.

Lees meer »

INTERVIEW RENÉ KERKHOVE – DIRECTEUR O2 COMMUNICATIE

Aantrekkelijk zijn voor jong, creatief talent was volgens René van O2 Communicatie een van de belangrijkste redenen om bewoner te worden van Creative Valley. Hoe hij hier nu over denkt en wat The Way We Work Today voor hem betekent? Dat lees je in het vijfde interview uit de reeks.

Lees meer »

INTERVIEW ANNE VAN ‘T HOOG – COMMERCIEEL MANAGER CREATIVE VALLEY

Wat is eigenlijk het concept van Creative Valley en hoe wordt dit ervaren door de bewoners? Wat is de gedachte achter Creative Valley? In een serie van acht interviews vertellen we alles wat je altijd al had willen weten over het concept, de sfeer en de ervaringen van bewoners en medewerkers.

Het eerste interview is met Anne van ’t Hoog, Commercieel Manager van Creative Valley. We interviewen Anne over het concept. Hoe onderscheidt Creative Valley zich? Wat betekent de slogan van ‘The way we work today’ voor haar?

Lees meer »