Groen en duurzaamheid

Samen voor een duurzame toekomst

GROENE EN DUURZAME INNOVATIES BIJ CREATIVE VALLEY

Bij Creative Valley staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. Onze toewijding begint bij de ontwikkeling en bouw van milieuvriendelijke panden. Beide locaties zijn sinds 2023 Paris Proof en beschikken over minimaal energielabel A. Met duurzame aanpassingen aan zowel ons gebouw aan de Orteliuslaan als ons pand aan het Stationsplein, streven we naar aanzienlijke energiebesparingen en een verminderde ecologische voetafdruk. Onze integrale duurzaamheidsmissie komt tot uiting in elke beslissing die we nemen, van inkoop tot faciliteiten. Bovendien spelen we een actieve rol in lokale duurzaamheidsinitiatieven, waarmee we bijdragen aan een gezondere leefomgeving voor iedereen.

DUURZAME AANPASSINGEN AAN DE ORTELIUSLAAN

In het gebouw aan de Orteliuslaan (bouwjaar 2008) hebben we de algemene verlichting in de publieke ruimten en parkeergarage vervangen door LED-verlichting met bewegingssensoren. De motoren van de luchtbehandelingskasten zijn vervangen door DC plugventilatoren en we passen recirculatie toe in de nacht. De plaatsing van 211 zonnepanelen zorgt samen met deze maatregelen voor een jaarlijkse energiebesparing van circa 170.000 kWh.

ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN AAN HET STATIONSPLEIN

Ons nieuwere pand aan het Stationsplein (bouwjaar 2019) heeft ook verschillende aanpassingen ondergaan om het energieverbruik te reduceren. Zo is de verlichting in de vluchttrappenhuizen voorzien van bewegingssensoren en zijn er tijdschakelingen op schermen en lichtreclame aangebracht, wat hier ook een aanzienlijke besparing oplevert.

Previous slide
Next slide

INTEGRALE DUURZAAMHEIDSMISSIE

Het is voor ons van grote waarde om op elk onderdeel van ons werkveld onze duurzaamheidsmissie door te voeren. We beperken transportbewegingen, gebruiken de R-ladder als tool bij elk beslismoment, stimuleren hergebruik van onder andere meubilair en hanteren een circulair en duurzaam inkoopbeleid. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

BREEAM NL IN-USE CERTIFICERING

Begin 2024 ontvingen wij het BREEAM NL In-Use-certificaat voor onze locatie Utrecht Centraal Station. BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method’ en is een prestatiegerichte beoordelingsmethode en een certificeringssysteem voor bestaande gebouwen. Het BREEAM-NL In Use beschouwt duurzaamheid in brede zin, waarbij ons gebouw en concept zijn beoordeeld op onderwerpen zoals management, gezondheid en welzijn, energie, transport, water, materiaalgebruik, afval, landgebruik, ecologie en vervuiling. Onze duurzaamheiddoelstellingen stijgen uit boven het wettelijk minimum, zoals vastgelegd in het Bouwbesluit of andere wet- en regelgeving. Dit biedt onze bewoners, gasten en bezoekers de garantie dat ons pand en concept voldoen aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid.

ACTIEVE DEELNAME AAN DUURZAAMHEIDSINITIATIEVEN

Wij kijken graag verder dan onze eigen gebouwen en nemen actief deel aan het bevorderen en behouden van een gezonde leefomgeving. We zijn participant en actief werkgroeplid van de Green Business Club Utrecht en actieve kernleden van het Ondernemersfonds Utrecht trekkingsgebieden Utrecht Centraal en Vereniging Bedrijven Papendorp. Met initiatieven als de lichtexpositie I Light U in het Stationsgebied, het Bomenbal op het Jaarbeursplein samen met de GBCU, en Off the Tracks dragen we bij aan de leefbaarheid van onze omgeving.