Het vergaderen van nu…

Vergaderingen, vergaderingen, vergaderingen… Het lijkt erop dat ze altijd en overal zijn in de moderne werkomgeving. Of het nu gaat om het genereren van ideeën, hetsamenwerken in teamverband of het nemen van belangrijke beslissingen, vergaderingen zijn een vast onderdeel van onswerk geworden. Maar laten we eerlijk zijn, vergaderen kan soms een beetje formeel en saai aanvoelen. Gelukkig zijn er nieuwe trends die vergaderen slimmer en informeler maken. Dus laten we eens kijken hoe we onze werkvergaderingen kunnen upgraden..

 

Virtuele vergaderingen: Werk in je comfort zone.

Dankzij moderne technologieën kunnen we nu vergaderen zonder ons in strakke pakken te hijsen. Virtuele vergaderingen zijn de nieuwe norm geworden. Je kunt nu gewoon in je comfortabele kleding vanuit huis deelnemen. Zorg er wel voor dat je er vanaf de taille omhoog netjes uitziet, voor het geval je per ongeluk moet opstaan tijdens de vergadering! Hybride bijeenkomsten zijn goed te boeking bij Creative Valley Collectiv. Vraag na naar de mogelijkheden!

 

Gerichte vergaderingen: Direct naar de essentie.

Tijd is kostbaar, dus laten we onze vergaderingen efficiënter maken! In plaats van eindeloos rond te dwalen, richten we ons op de essentie. Stel van tevoren duidelijke doelen en een agenda op, zodat iedereen weet wat er moet worden besproken. Korte en gerichte vergaderingen zijn tegenwoordig de trend. We slaan de omwegen over en gaan recht op ons doel af. Laten we proberen de vergadering af te ronden voordat de koffie koud wordt!

 

Actieve deelname en informele sfeer: Praat vrijuit!

Weg met de hiërarchie en de formele sfeer! In moderne vergaderingen moedigen we actieve deelname aan en creëren we een informele omgeving. Iedereen wordt aangemoedigd om vrijuit te spreken en zijn of haar ideeën te delen. Laat je creativiteit de vrije loop en voel je vrij om je gedachten te uiten. Een ontspannen en informele sfeer kan verrassende resultaten opleveren!

 

Gebruik van handige tools: Ze zijn er, dus maak er gebruik van!

Dankzij handige online tools en platforms kunnen vergaderingen nog efficiënter worden. Denk aan het delen van documenten in bijv. “Teams”, gezamenlijk werken aan bestanden bijv. “Google Drive“ of het gebruik van digitale whiteboards. Het is als een gereedschapskist die ons helpt efficiënt samen te werken, zelfs als we niet op dezelfde locatie zijn.

 

Evaluatie en follow-up: Slimme stappen zetten.

Na de vergadering is het tijd voor evaluatie en follow-up. Zorg ervoor dat de besproken punten worden samengevat, de genomen beslissingen worden gedocumenteerd en de actiepunten worden toegewezen. Op deze manier kunnen we slimmer handelen en ervoor zorgen dat de vergaderingen echt iets opleveren. Laat je casual aanpak niet eindigen bij de vergadertafel, maar breng het ook in de praktijk na de vergadering!

 

Conclusie:

Het vergaderen van nu… Virtuele vergaderingen, gerichte benadering, actieve deelname, handige tools en slimme evaluatie zijn de sleutelwoorden. Dus trek je comfortabele outfit aan, breng je beste ideeën naar voren en maak van elke vergadering een goede en nuttige ervaring! Met de juiste mix van deze trends en informele elementen kunnen we vergaderingen productiever en plezieriger maken. Dus waar wacht je nog op?

EFFECTIEF VERGADEREN: HOE MAAK JIJ JOUW VERGADERING ZO EFFICIËNT MOGELIJK?

Stel je voor dat je aan een vergadering deelneemt waar iedereen enthousiast is, meningen gemakkelijk worden uitgewisseld, besluiten worden genomen, verantwoordelijkheden worden verdeeld en waar iedereen het gevoel heeft dat ze daadwerkelijk een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Dit is wat je kunt verwachten bij effectieve vergaderingen. Maar hoe organiseer je zo’n effectieve vergadering? Geen zorgen, in dit blog vindt je genoeg praktische tips om jouw vergadering nog efficiënter te maken.

Lees meer »

LA GRANDE FINALE!

Een compilatie van de leukste stukjes én bloopers uit de interviews met onze bewoners en collega’s. We willen iedereen die heeft meegewerkt bedanken, en geven een speciaal bedankje aan Orange Films. We hebben genoten!

Lees meer »

INTERVIEW HANK DE REIJDT – EIGENAAR VAN ART COMPANY

Eten is voeding voor de maag, kunst is voeding voor de ziel. Daarom staat, hangt en ligt Creative Valley vol met bijzondere werken van hedendaagse kunstenaars. In het zevende interview vertelt Hank de Reijdt, eigenaar van Art Company, hoe én waarom zijn bedrijf al ruim 25 jaar bedrijven verfraaid met hun uitgebreide collectie van 50.000 kunststukken.

Lees meer »

INTERVIEW RENÉ KERKHOVE – DIRECTEUR O2 COMMUNICATIE

Aantrekkelijk zijn voor jong, creatief talent was volgens René van O2 Communicatie een van de belangrijkste redenen om bewoner te worden van Creative Valley. Hoe hij hier nu over denkt en wat The Way We Work Today voor hem betekent? Dat lees je in het vijfde interview uit de reeks.

Lees meer »

INTERVIEW ANNE VAN ‘T HOOG – COMMERCIEEL MANAGER CREATIVE VALLEY

Wat is eigenlijk het concept van Creative Valley en hoe wordt dit ervaren door de bewoners? Wat is de gedachte achter Creative Valley? In een serie van acht interviews vertellen we alles wat je altijd al had willen weten over het concept, de sfeer en de ervaringen van bewoners en medewerkers.

Het eerste interview is met Anne van ’t Hoog, Commercieel Manager van Creative Valley. We interviewen Anne over het concept. Hoe onderscheidt Creative Valley zich? Wat betekent de slogan van ‘The way we work today’ voor haar?

Lees meer »